Omelett med matjessill

Omelett med matjessill. Med sill och potatis är det lätt som en plätt att svänga ihop en matig omelett.
Lena Söderström
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 4 potatisar - kokta (350 g)
  • 1 burk matjessillfiléer - hela (200 g)
  • 1 gurka
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 1 tsk smör
  • 8 ägg
  • 8 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 4 tsk olivolja

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Skiva sillfiléerna. Skär gurkan i ­stavar. Hacka dill och gräslök.

  2. Fräs potatisen i smör i en stekpanna ca 3 min.

  3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och ­örter, spara lite till garnering.

  4. Stek fyra omeletter i omgångar i olja i en stekpanna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan. Luta pannan och låt omeletten försiktigt glida ner till hälften på en tallrik. Lägg på 1/4 av den frästa potatisen och 1/4 av sillbitarna. Vik över den andra halvan.

  5. Garnera omeletterna med de sparade örterna. Servera med gurka och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!