Omelett med matjessill och gräddfil

Omelett med gräslök, matjessill och gräddfil. Snabb och god omelett.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vatten - kallt
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl gräslök - hackad

Tillbehör

  • 1 knäckebröd - rund (ca 28 cm i diameter)
  • 1 burk matjessill - (200 g)
  • 1 liten rödlök
  • 1,5 dl gräddfil

Garnering

  • gräslök - klippt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa samman ägg och äggulor. Tillsätt grädde och vatten. Krydda med salt och peppar och blanda i gräslöken.

  2. Häll smeten i en smord form, ca 20 x 30 cm.  Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills omeletten har stelnat. Låt den svalna i formen och ställ sedan i kylen tills den ska serveras.

  3. Bryt 6–7 cm långa bitar av knäckebrödet. Skär omeletten i 4 x 4 cm stora bitar. Skär matjessillen i ca 1/2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i ringar. Lägg omelettbitarna på knäckebröden. Lägg 3 små matjessillbitar på varje omelett. Toppa med gräddfil och lökringar. Strö på gräslök och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!