00000

Omelett med gräslök, matjessill och gräddfil. Snabb och god omelett.

För 6 personer:

Ingredienser

3 ägg
2 äggulor
1 dl vispgrädde
1 msk vatten, kallt
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl gräslök, hackad

Tillbehör:

1 knäckebröd, rund (ca 28 cm i diameter)
1 burk matjessill, (200 g)
1 liten rödlök
1,5 dl gräddfil

Garnering:

gräslök, klippt

20 minuter + 30 minuter i ugn

Omelett med matjessill och gräddfil – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa samman ägg och äggulor. Tillsätt grädde och vatten. Krydda med salt och peppar och blanda i gräslöken.
  2. Häll smeten i en smord form, ca 20 x 30 cm.  Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills omeletten har stelnat. Låt den svalna i formen och ställ sedan i kylen tills den ska serveras.
  3. Bryt 6–7 cm långa bitar av knäckebrödet. Skär omeletten i 4 x 4 cm stora bitar. Skär matjessillen i ca 1/2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i ringar. Lägg omelettbitarna på knäckebröden. Lägg 3 små matjessillbitar på varje omelett. Toppa med gräddfil och lökringar. Strö på gräslök och servera.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Buffémat, Fisk, Sill, Snittar