Omelett med matjessill och gräddfil

Omelett med gräslök, matjessill och gräddfil. Snabb och god omelett.

20 min + 30 min i ugn

1. Sätt ugnen på 125°. Vispa samman ägg och äggulor. Tillsätt grädde och vatten. Krydda med salt och peppar och blanda i gräslöken.
2. Häll smeten i en smord form, ca 20 x 30 cm.  Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills omeletten har stelnat. Låt den svalna i formen och ställ sedan i kylen tills den ska serveras.
3. Bryt 6–7 cm långa bitar av knäcke-brödet. Skär omeletten i 4 x 4 cm stora bitar. Skär matjessillen i ca 1/2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i ringar. Lägg omelettbitarna på spisbröden. Lägg 3 små matjessillbitar på varje omelett. Toppa med gräddfil och lökringar. Strö på gräslök.

Recept från