Omelett med matjes

Den här omeletten, som ursprungligen var tänkt som en nattmåltid, passar givetvis lika bra som lunchrätt. Några kokta kalla potatisar kommer här till pass.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g potatisar - kokta
  • 2 msk smör - till stekning
  • 5 ägg
  • 2 msk vatten
  • 75 g ost - riven
  • 200 g matjessill
  • 1 knippa dill - finklippt
  • 1 knippa gräslök - finklippt
  • 1 knippa rädisor

Gör så här

  1. Skär potatisarna i bitar eller skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek potatisarna någon minut. Vispa samman ägg och vatten och häll ner det samt riven ost. Blanda om lite försiktigt och låt omeletten steka på medelgod värme tills den stannat. Lägg på bitar av matjessillfiléer och klipp över dill och gräslök. Servera gärna med några rädisor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!