00000

Stek gärna portionsomeletter i en liten stekpanna med böjda kanter så att de lätt glider ut pannan.

För 4 pers

Ingredienser

Omelett med bönor och broccoli

500 g kall kokt potatis
1 knippa färsk gul lök
250 g broccoli
250 g vaxbönor eller sockerärter
2 vitlöksklyftor
1 msk + 2 msk smör
1 tsk + 1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
8 ägg
1 1/2 dl vatten
1 kruka timjan

Tillbehör

50 g bröd per person

20 min

Omelett med bönor och broccoli

  1. Skär potatisen i tärningar. Ansa och skiva löken, strimla blasten. Bryt broccolin i små buketter, skiva stjälken. Ansa och halvera vaxbönorna. Skala och skiva vitlöken.
  2. Stek lök, broccoli, bönor och vitlök i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min.  Tillsätt potatisen och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
  3. Vispa ihop ägg, vatten och 1 tsk salt. Hacka timjanen och blanda i smeten. Stek fyra omeletter, en i -taget, i 2 msk smör i en stekpanna. Fördela potatisfräset över och vik ihop omeletterna.
  4. Servera omeletterna nystekta med bröd.