Omelett med bacon och spenat

Gräslöksomelett med bacon och spenat passar på brunch eller som en enkel lunch, gärna med rostat bröd.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör
  • 40 g ost - riven, t ex västerbottensost

Topping

  • 6 skivor bacon
  • 25 g bladspenat
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, mjölk, gräslök och salt

  2. Lägg smöret i två små stekpannor eller en stor. Häll i smeten och stek omeletterna halvfärdiga. Strö på osten.

  3. Sätt stekpannorna mitt i ugnen ca
 5 min.

  4. Stek baconenet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper

  5. Toppa omeletterna med bacon, spenat och gräslöksstrån och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!