I annonssamarbete med SöNDAG

00000

Vegetarisk omelett med feta och grönsaker. En snabb och nyttig lunch.

För 4 portioner

Ingredienser

2 gula eller röda lökar
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika, stor
smör
8-10 ägg
2 msk crème fraiche
salt
100 g krämig fetaost, gärna en fetaostkräm
svartpeppar
färsk timjan, rödbetsskott el andra blad
1 pkt cocktailtomater, till servering

Omelett med feta och grönsaker – gör så här:

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Strimla paprikan. Fräs alltsammans försiktigt i stekpanna i lite smör. Låt det fräsa långsamt så att det inte bränner vid utan bara blir mjukt och gott.
  2. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt. Slå det över grönsakerna och klicka över fetaosten. Lägg på lock, sänk värmen och låt omeletten bli klar på spisen. Eller ställ in den i ugnen i 10 minuter på 200 grader.
  3. Låt omeletten stelna. Krydda med nymald svartpeppar och servera med färsk timjan och sallad på rödbetsskott samt cocktailtomater.