00000

Ölsenapen ska stå minst 2 dagar före servering, då smakar den så mycket mer.

För 1 sats(er)

Ingredienser

1 dl gula senapsfrön
0,75 dl guinness, (eller annat mörkt öl)
0,5 dl lundgrens lager, (eller annan mörk lager) eller 1 dl valfritt mörkt öl
1 msk ättika, ren (24 %)
3 msk farin, brun, eller flytande honung
1 tsk gurkmeja
1 dl rapsolja

Ölsenap – gör så här:

  1. Lägg senapsfröna i blöt i ölen över natten.
  2. Häll dem i mixer och blanda till en gröt.
  3. Blanda i ättika, farin eller honung och gurkmeja och blanda några varv. Tillsätt oljan, lite i taget, och blanda till en smidig senapsblandning. Häll upp på burk och låt stå och mogna i smak i rumstemperatur 2-3 dagar. Smaka ev av med mer öl, ättika, farin eller honung eller olja.
    whiskysenap och ölsenap

    Foto: Bo-ingvar Jönsson

Fler recept med: Dressing, Grönsaker, Jul