Ölmarinerad vildsvinsskinka med sjömanspotatis

Skinka av vildsvin som får marinera i öl och blir otroligt saftig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg vildsvinsskinka
  • 1 hushållssnöre

Marinad

  • 66 cl öl - ljust
  • 3 vitlök - klyftor
  • 1 tsk timjan
  • 15 kryddpepparkorn
  • 15 svartpepparkorn
  • 4 msk kalvfond - koncentrerad
  • 2 msk japansk soja

Sjömanspotatis

  • 1,2 kg potatis - fast
  • 2 lökar - gula
  • 2 morötter
  • 3 dl västerbottensost - riven
  • 2 dl persilja - grovhackad
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 6 dl marinad

Gör så här

  1. Putsa köttet och bind om det med hushållssnöre.

  2. Marinad: Blanda öl, skivad vitlök, kryddor, fond och soja i en bunke. Lägg skinkan i en stor fryspåse och häll på marinaden, marinera 1-2 dygn i kylskåp. Vänd skinkan några gånger.

  3. Sätt ugnen på 175°. Ta upp köttet ur marinaden, som sparas, och torka av köttet med hushållspapper. Lägg det i en ugnsfast form och stek köttet i mitten av ugnen i ca 1 1/2 timme till 70°.

  4. Häll marinaden i en kastrull, koka upp. Sila marinaden genom en finmaskig sil. Sila marinaden ytterligare en gång genom ett melittafilter till en klar buljong.

  5. Skala och skiva potatis, lök och morötter, ej för tunt. Blanda skivorna, ost, persilja, salt och peppar i en bunke så att alla ingredienser fördelas jämt. Häll över i en gryta eller traktörpanna och platta till. Häll på 6 dl marinad och sjud under lock på svag värme ca 20 min.

  6. Ta ut köttet och låt det vila 15 min i folie. Skiva köttet tunt med vass kniv och servera det med sjömanspotatis och snabbinlagda rödbetor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!