Ölkokta musslor med fänkål

Veteöl passar bra att dricka till den mustiga musselrätten.
Michel Jamais
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 0,25 fänkålsstånd
  • 2 msk smör
  • 1 veteöl - flaska (500 ml)
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl persilja - hackad

Gör så här

  1. Borsta och skrapa musslorna  med en liten vass kniv, under kallt rinnande vatten. Kasta bort de som är trasiga och de som inte sluts när de knackas i bänken.

  2. Skala och hacka löken. Ansa och hacka fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör 2-3 min. Tillsätt ölet och koka upp.

  3. Tillsätt musslorna och låt  koka under lock 3-5 min tills musslorna öppnats. Släng bort de musslor som inte öppnats.

  4. Ta upp musslorna med hålslev och låt dem rinna av i durkslag över en bunke.

  5. Låt musselspadet sjuda utan lock 3-4 min. Tillsätt även det spad som runnit av från musslorna. Vispa ner crème fraichen i spadet och krydda med salt.

  6. Plocka musslorna ur skalen och fördela dem i små glas eller koppar.

  7. Blanda ner persiljan och koka upp. Fördela spadet över musslorna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!