2.32.32.32.32.3

Veteöl passar bra att dricka till den mustiga musselrätten.

För 14 personer:

Ingredienser

1 kilo blåmusslor
3 schalottenlökar
0,25 fänkålsstånd
2 msk smör
1 veteöl, flaska (500 ml)
1,5 dl crème fraiche
1 tsk salt
0,5 dl persilja, hackad

30 minuter

Recept: Ölkokta musslor med fänkål

  1. Borsta och skrapa musslorna  med en liten vass kniv, under kallt rinnande vatten. Kasta bort de som är trasiga och de som inte sluts när de knackas i bänken.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och hacka fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör 2-3 min. Tillsätt ölet och koka upp.
  3. Tillsätt musslorna och låt  koka under lock 3-5 min tills musslorna öppnats. Släng bort de musslor som inte öppnats.
  4. Ta upp musslorna med hålslev och låt dem rinna av i durkslag över en bunke.
  5. Låt musselspadet sjuda utan lock 3-4 min. Tillsätt även det spad som runnit av från musslorna. Vispa ner crème fraichen i spadet och krydda med salt.
  6. Plocka musslorna ur skalen och fördela dem i små glas eller koppar.
  7. Blanda ner persiljan och koka upp. Fördela spadet över musslorna och servera.