Torsk med olivkräm och tomat- och persiljesallad
Ingredienser
- 600 g vit fisk - t ex torsk
- 1 burk grön olivcreme - (130 g), Zeta
- 500 g körsbärstomater
- 1 dl salladsfrömix - (Ica)
- 1 knippe bladpersilja - stor
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 2 dl couscous
Gör så här
-
Sätt ugnen på 150°. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
-
Skär fisken i fyra jämna bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Bred över olivcrèmen. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
-
Stek salladsfrömixen i en stekpanna med 1 tsk olja tills fröna blir lätt rostade.
-
Skär tomaterna i tjocka skivor. Repa och hacka persiljan. Lägg persilja och tomater i en skål. Rör i couscousen. Tillsätt 1 msk vinäger och 2 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Strö över frömixen.
-
Servera fisken med sallad.