3.83.83.83.83.8

Köp bladpersilja i lösvikt, det ska vara av den grovbladiga sorten. Salladsfrömixen innehåller solrosfrön, pumpakärnor och pinjenötter.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g vit fisk, t ex torsk
1 burk grön olivcrème, (130 g),  Zeta
500 g körsbärstomater
1 dl salladsfrömix, (Ica)
1 knippa bladpersilja, stor
vitvinsvinäger, olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

2 dl couscous

15 minuter + 12 minuter i ugn

Olivtorsk med tomat- och persiljesallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär fisken i fyra jämna bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Bred över oliv-crèmen. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
  3. Stek salladsfrömixen i en stekpanna med 1 tsk olja tills fröna blir lätt rostade.
  4. Skär tomaterna i tjocka skivor. Repa och hacka persiljan. Lägg persilja och tomater i en skål. Rör i couscousen. Tillsätt 1 msk vinäger och 2 msk olja och krydda med  2 krm salt och 1 krm peppar. Strö över frömixen.
  5. Servera fisken med sallad.