Torsk med olivkräm och tomat- och persiljesallad  

Recept på torsk med olivkräm och couscous. Köp bladpersilja i lösvikt, det ska vara av den grovbladiga sorten. Salladsfrömixen innehåller solrosfrön, pumpakärnor och pinjenötter.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g vit fisk - t ex torsk
  • 1 burk grön olivcreme - (130 g),  Zeta
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 dl salladsfrömix - (Ica)
  • 1 knippe bladpersilja - stor
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl couscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär fisken i fyra jämna bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Bred över olivcrèmen. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.

  3. Stek salladsfrömixen i en stekpanna med 1 tsk olja tills fröna blir lätt rostade.

  4. Skär tomaterna i tjocka skivor. Repa och hacka persiljan. Lägg persilja och tomater i en skål. Rör i couscousen. Tillsätt 1 msk vinäger och 2 msk olja och krydda med  2 krm salt och 1 krm peppar. Strö över frömixen.

  5. Servera fisken med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!