Olivparisare med päron- och rucolasallad

Den klassiska parisaren i helt ny tappning! Oliver i färsen, päron och rucola som tillbehör ger en annorlunda smakkombination. Det går även bra att använda ett annat rostbröd, men det är bra om det är en lite större variant.

Olivparisare med päron- och rucolasallad

 

1. Färs: Hacka oliverna grovt. Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda ihop alla ingredienser till färsen i en bunke. Rör till en jämn smet.
2. Fördela färsen på brödskivorna. Stek parisarna i smör i en stekpanna på svag värme, först med färssidan nedåt ca 10 min.
Vänd dem och stek brödsidan 4-5 min.
3. Kärna ur och skär päronet i tunna stavar. Blanda ihop dem med de övriga ingredienserna till salladen i en skål. Servera parisarna med salladen och en klick gräddfil.

 

 

Recept från