Olivklädd kycklingfilé med grönsaksgratäng

Recept på olivklädd kycklingfilé med krämig grönsaksgratäng.
Allt om Mat
Olivklädd kycklingfilé med grönsaksgratäng
Olivklädd kycklingfilé med grönsaksgratäng Foto: Arne Adler

Ingredienser

  • 600 - 800 g kycklingfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g fetaost
  • 1,5 dl svarta oliver
  • salt
  • peppar
  • 1 - 2 msk rapsolja

Grönsaksgratäng

  • 1 zucchini
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 krm svartpeppar - malen
  • salt
  • vitpeppar - malen
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde

Till gratinering

  • 1,5 dl ost - riven

Gör så här

  1. Olivklädd kycklingfilé: Värm ugnen till 200 grader. Bryn kycklingfiléerna i stekpannan. Lägg dem i en ugnfast form.

  2. Blanda crème fraiche, fetaost, oliver, salt och peppar i en skål. Fördela sedan över kycklingfiléerna. Grädda i ugn 15–20 minuter.

  3. Grönsaksgratäng: Värm ugnen till 200 grader. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem i smord ungsfast form.

  4. Salta och peppra, pressa över vitlöken. Häll över grädden. Strö över riven ost.

  5. Grädda i ugnen 25–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!