Olivfylld kycklingfilé med tomatbönor
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 20 oliver - svarta, utan kärnor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tomatbönor
- 2 burk bönor - vita (á 400 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 6 tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 1 basilika - kruka
Tillbehör
- 1 bröd
Gör så här
-
Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna med dem. Stek filéerna på medelvärme i olja ca 8 min per sida. Krydda med salt och peppar.
-
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.
-
Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda i kastrullen.
-
Servera kycklingen med tomatbönor och bröd.