Olivfylld kycklingfilé med tomatbönor

30 min Bönor finns att köpa färdigkokta på burk, men du kan förstås koka egna. Blötlägg bönorna minst 12 timmar innan de kokas i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 1 timme. Passa gärna på att koka en stor sats. Bönorna går utmärkt att frysa in i fryspåsar eller burkar med lock för att sedan kunna användas till sallader och grytor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 20 oliver - svarta, utan kärnor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tomatbönor

  • 2 burk bönor - vita (á 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 basilika - kruka

Tillbehör

  • 1 bröd

Gör så här

  1. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna med dem. Stek filéerna på medelvärme i olja ca 8 min per sida. Krydda med salt och peppar.

  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.

  3. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda i kastrullen.

  4. Servera kycklingen med tomatbönor och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!