00000

30 min Bönor finns att köpa färdigkokta på burk, men du kan förstås koka egna. Blötlägg bönorna minst 12 timmar innan de kokas i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 1 timme. Passa gärna på att koka en stor sats. Bönorna går utmärkt att frysa in i fryspåsar eller burkar med lock för att sedan kunna användas till sallader och grytor.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer
20 oliver, svarta, utan kärnor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tomatbönor

2 burk bönor, vita (á 400 g)
2 vitlöksklyftor
6 tomater
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 basilika, kruka

Tillbehör

1 bröd

Olivfylld kycklingfilé med tomatbönor

1. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna med dem. Stek filéerna på medelvärme i olja ca 8 min per sida. Krydda med salt och peppar.
2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.
3. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda i kastrullen.
4. Servera kycklingen med tomatbönor och bröd.