30 min + 1 h för kombun att dra
Recept: Okonomiyaki med bläckfisk och kimchi
- Lägg kombualgen i vattnet ca 1 timme (detta blir en dashibuljong).
- Okonomiyakisås: Smält sockret tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt soja, sake och mirin och koka till en simmig sås. Låt kallna. Blanda såsen (spara 1 msk till kycklingen) med ketchupen.
- Sila bort kombualgen. Ansa och finstrimla savojkål och purjolök. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt ägg och dashibuljong och vispa till en klimpfri smet. Blanda i kål och purjolök.
- Stek fyra stora plättar av smeten, ca 12 cm i diameter, i olja ca 5 min på varje sida.
- Rensa bläckfisken och skär den i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan. Stek bläckfisken tillsammans. med vitlöken i olja ca 2 min. Krydda med salt.
- Ansa och strimla salladslöken. Mixa noribladet till ett pulver. Servera pannkakorna med bläckfisk, okonomiyakisås, kimchi och majonnäs. Garnera med salladslök, noripulver och bonitoflingor.
Av Sayan Isaksson