Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Recept på okonomiyaki  – japansk kålpannkaka. Pannkakorna kan också göras i små stekpannor som på bilden, men då ändras tiden något. Srirachasås eller annan stark chilisås passar bra till.
Recept på okonomiyaki  – japansk kålpannkaka.
Recept på okonomiyaki – japansk kålpannkaka. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 350 g spetskål - + 150 g
  • 1 gul lök - eller 1/2 liten purjolök
  • 3 ägg
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 3 msk teriyakisås
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • srirachasås
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och strimla kålen. Skalaoch skiva löken. Blanda 350 g kål och lök, spara lite lök till garnering.

  2. Vispa ihop ägg, vatten, mjöl, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Blanda ner kålblandningen i smeten.

  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och häll i smeten. Sänk till medelvärme och täck med ett lock. Stek ca 5 min. Fördela baconet på pannkakan. Lägg på locket och stek ytterligare ca 5 min.

  4. Lägg en stor tallrik på stekpannan och vänd allt uppochner så att kakan hamnar på tallriken. Vänd ner i pannan igen, så att baconet hamnar underst, och stek ytterligare ca 5 min under lock.

  5. Blanda 150 g kål med 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  6. Pensla okonomiyakin med teriyakisås.

  7. Ringla på lätt crème fraiche och srirachasås. Strö på den sparade löken. Servera med kålsalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!