Oändliga sommartårtan
1. Sätt ugnen på 150°. Smöra ett bakplåtspapper, lägg det i en ugnslångpanna (30×40 cm) och strö över kokos. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning tills smeten är blank och tjock. Blanda ner kokosflingor och citronskal. Bred försiktigt ut smeten på bakplåtspapperet.
2. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills marängen stelnat (den behöver inte vara helt genomtorr) och fått lite färg.
3. Stjälp upp den på smörpapper, dra bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna.
4. Vispa grädden, skala och tärna melonen. Bred ut grädden över kakan och lägg på melonbitar. Rulla samman till en rulle. Lägg på fat och dekorera med bär.
Limevaniljkräm (räcker till 2 tårtor):
I stället för att fylla tårtan med enbart vispad grädde och melon kan man göra en god kräm av de överblivna äggulorna.
Gör så här:
1. Vispa samman grädde, äggulor, majsstärkelse och socker i en kastrull. Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull; för att undvika missfärgad kräm!
2. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna. Smaksätt med rivet limeskal och vaniljsocker.
3. Vispa grädden hårt och blanda ner i den kalla krämen.
4. Fyll marängtårtorna med limekräm och ca 3 dl melontärningar per tårta. Dekorera med bär som ovan.