Nyponmarmelad

Recept på nyponmarmelad. Färska nypon går att ersätta med torkade nyponskal som blötläggs i vatten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nypon - färska
  • 1 citron - finrivet skal och saft
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl syltsocker
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Rensa och kärna ur nyponen. Grovhacka dem. Snitta och skrapa ur vaniljstången.

  2. Lägg nypon, vaniljstång och vaniljfrön, citronsaft och citronskal i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning ca 10 min, tillsätt ev ett par matskedar vatten.

  3. Tillsätt råsocker och syltsocker och låt koka ca 2 min. Ta kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången.

  4. Häll upp marmeladen i väl rengjord burk och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!