3.33.33.33.33.3

Recept på underbara brownies med nutellafudge. Låt fudgen stelna ordentligt innan kakan skärs i bitar.

För 30 bitar:

Ingredienser

150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpasta, eller 0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
0,5 tsk bakpulver

Fudge:

200 g mörk choklad, (60–70 %)
1 burk kondenserad mjölk, sötad (397 g)
1 dl nutella, (150 g)
2 msk smör
2 krm flingsalt

Garnering:

0,75 dl hasselnötter, rostade

20 minuter + 25 minuter i ugn + 5 timmar i kyl

 

Nutellafudge-brownie – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm,  och lägg ett bakplåtspapper i botten på formen.
  2. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg, socker och
    vaniljpasta pösigt.
  3. Blanda mjöl, kakao och bak-pulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och fördela smeten jämnt.
  4. Grädda mitt i ugnen  20–25 min. Kakan ska forfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna.
  5. Fudge: Skär chokladen i bitar. Lägg choklad, kondenserad mjölk, nutella, smör och flingsalt i en kastrull. Värm under omrörning på medelvärme tills allt smält samman. Bred blandningen över kakan. Hacka nötterna och strö dem över kakan. Ställ in i kyl ca 5 timmar, gärna längre.
  6. Skär kakan i bitar. Den kan förvaras övertäckt i kyl 5 dagar.

Recept på hemgjord nutella, alltså hasselnötskräm, hittar du här!

Fler recept med: Bakning, Choklad, Kakor och bullar, Övrigt