20 minuter + 25 minuter i ugn + 5 timmar i kyl
Nutellafudge-brownie – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm, och lägg ett bakplåtspapper i botten på formen.
- Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg, socker och
vaniljpasta pösigt. - Blanda mjöl, kakao och bak-pulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och fördela smeten jämnt.
- Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kakan ska forfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna.
- Fudge: Skär chokladen i bitar. Lägg choklad, kondenserad mjölk, nutella, smör och flingsalt i en kastrull. Värm under omrörning på medelvärme tills allt smält samman. Bred blandningen över kakan. Hacka nötterna och strö dem över kakan. Ställ in i kyl ca 5 timmar, gärna längre.
- Skär kakan i bitar. Den kan förvaras övertäckt i kyl 5 dagar.
Recept på hemgjord nutella, alltså hasselnötskräm, hittar du här!