44444

Desserten med stort D! Här är en krämig och underbart god cheesecake för alla som gillar nutella. Nutellacheesecake kan göras dagen före, men häll på chokladglasyren strax före servering. Bär och fikon ska läggas på i sista stund.

För 10 bitar:

Ingredienser

3 dl vetemjöl, (180 g)
150 g smör
3 msk kakao
2 msk florsocker

Fyllning:

200 g nutella
500 g färskost, naturell
3 ägg
0,5 dl florsocker
0,5 msk majsstärkelse, Maizena

Glasyr:

3 gelatinblad
1 dl kakao
1,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 msk glykossirap
0,75 dl vispgrädde

Garnering:

fikon, färska
björnbär

30 minuter + 40 minuter i ugn

Nutellacheesecake – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, smör, kakao och florsocker till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Fyllning: Vispa ihop nutella och färskost med elvisp. Tillsätt -äggen, ett i taget, och vispa emellan. Blanda i florsocker och majsstärkelse. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt cheesecaken kallna.
  3. Glasyr: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Sikta kakaon. Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 104°. Koka upp grädden. Häll grädden i sockerlagen och vispa ner kakaon. Ta upp gelatinbladen och smält dem i glasyren. Låt kallna.
  4. Bred glasyren på cheesecaken. Skär fikonen i klyftor och garnera cheesecaken med fikon och björnbär.

 

Nutella och palmolja?

  • Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
  • Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept! 

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Bakning, Efterrätt och dessert, Pajer