30 minuter + 40 minuter i ugn
Nutellacheesecake – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, smör, kakao och florsocker till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
- Fyllning: Vispa ihop nutella och färskost med elvisp. Tillsätt -äggen, ett i taget, och vispa emellan. Blanda i florsocker och majsstärkelse. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt cheesecaken kallna.
- Glasyr: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Sikta kakaon. Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 104°. Koka upp grädden. Häll grädden i sockerlagen och vispa ner kakaon. Ta upp gelatinbladen och smält dem i glasyren. Låt kallna.
- Bred glasyren på cheesecaken. Skär fikonen i klyftor och garnera cheesecaken med fikon och björnbär.
Nutella och palmolja?
- Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
- Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.