Nürnbergerkorv och lammkorv med äppelsenap och surkålsslaw

Recept på nürnbergerkorv och lammkorv med äppelsenap och surkålsslaw. Nürnberger bratwurst är en varumärkesskyddad korv från staden Nürnberg i Tyskland. Korvarna görs av fläskkött och mejram bland annat. De är små för att vara bratwurst, max 9 cm långa. Brat betyder grilla eller steka.

För 8 personer:

Ingredienser

300 g nürnbergerkorvar
300 g korv t ex lammkorv eller kabanoss, gärna lätt rökig
1 msk smör
3 msk dijonsenap
2 msk äppelmos
0,5 tsk koriander mald, ev

Surkålsslaw:

2 dl surkål
1 bit purjolök (ca 10 cm)
4 msk majonnäs gärna Hellmann’s
2 krm svartpeppar nymald

15 minuter

  1. Grilla eller smörstek korvarna runt om tills de är genomvarma.
  2. Blanda senap och äppelmos. Smaksätt eventuellt med mald koriander.
  3. Slaw: Skölj surkålen väl i kallt vatten. Pressa ut vattnet. Ansa och finstrimla purjolöken.
  4. Blanda kål och purjolök med majonnäs och peppar. 
  5. Servera korven med senapsblandningen och surkålsslaw. 

 

Fler recept med: Korv och chark, Övrigt