Nürnbergerkorv med cidersås

Nürnbergerkorv med cidersås är god vardagsmat. Nürnbergerkorv är en vit korv som smaksats med örter, t ex mejram.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g nürnbergerkorv - eller annan korv med örtkryddning
  • 800 g potatis
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl äppelcider
  • 1 msk kalvfond - konc
  • 1 - 2 msk dijonsenap - grov
  • 1 äpple - rött
  • 60 g sallad - blandad

Ingredienser

  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • senap

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet, spara 1 dl. Stöt eller mosa potatisen med 1 msk smör. Späd med mjölk och kokvattnet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skala, halvera och skiva löken. Stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg, ca 5 min. Ta upp löken. Stek korvarna runt om. Lägg tillbaka löken och häll på cider, 1 dl vatten och fond. Tillsätt senap. Sjud under lock ca 5 min.

  3. Kärna ur och skär äpplet i skivor. Blanda äpple och sallad. Servera korven med sky, potatismos, sallad och extra senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!