00000

Nürnbergerkorv med cidersås är god vardagsmat. Nürnbergerkorv är en vit korv som smaksats med örter, t ex mejram.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g nürnbergerkorv, eller annan korv med örtkryddning
800 g potatis
1,5 dl mjölk
1 gul lök
1,5 dl äppelcider
1 msk kalvfond, konc
1-2 msk dijonsenap, grov
1 äpple, rött
60 g sallad, blandad

smör, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

senap

20 minuter

Nürnbergerkorv med cidersås – gör så här:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet, spara 1 dl. Stöt eller mosa potatisen med 1 msk smör. Späd med mjölk och kokvattnet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Skala, halvera och skiva löken. Stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg, ca 5 min. Ta upp löken. Stek korvarna runt om. Lägg tillbaka löken och häll på cider, 1 dl vatten och fond. Tillsätt senap. Sjud under lock ca 5 min.
  3. Kärna ur och skär äpplet i skivor. Blanda äpple och sallad. Servera korven med sky, potatismos, sallad och extra senap.