Nudlar med tofu och ingefärsdressing

Nudlar med tofu och ingefärsdressing är snabblagad vegomat. Låt kärnorna i chilin vara med så får rätten en god hetta.  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 180 g risnudlar
  • 300 g tofu - fast
  • 1 knippe salladslök
  • 2 morötter
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander

Dressing

  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk sesamfrön - vita
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk ingefära - riven
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Skär tofun i skivor. Ansa och skär salladslöken i strimlor. Skala och skär morötterna i strimlor. Skiva chilin.

  2. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  3. Stek tofun i olja tills den fått fin färg. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt salladslök, morötter och chili koka med nudlarna när ca 1 minut återstår av koktiden. Låt rinna av.

  4. Lägg nudlar och grönsaker på ett fat och toppa med tofun. Häll på dressingen. Strö över rikligt med mynta och koriander och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!