00000

Wok gjord på kyckling och grönsaker. Matig middag där de sötrostade ugns-grönsakerna lyfter hela rätten.

För 4 portioner

Ingredienser

3 paprikor, gärna röd och gul
1 zucchini
2 rödlökar
1 paket sobanudlar (250 g, t ex Reneé Voltaire)
1/2 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk sesamfrön
400 g kycklingfilé
1 påse rucola (80 g)
rapsolja
salt + nymald svartpeppar

Nudelwok med rostade grönsaker & kyckling

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skölj, kärna ur och klyfta paprikorna. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skala och klyfta lökarna. Blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills de fått färg, ca 20 min.
  3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka nudlarna ca 6 min. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tillsammans med ingefära, soja, vinäger och sesamfrön i en skål.
  5. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn runt om i 1 msk olja i en stekpanna och häll sedan över marinaden. Låt puttra några minuter.
  6. Vänd ner nudlarna och woka tills allt blivit varmt. Vänd ihop med de rostade grönsa-kerna och rucolan strax före servering.