Nudelwok med rostade grönsaker & kyckling

Wok gjord på kyckling och grönsaker. Matig middag där de sötrostade ugns-grönsakerna lyfter hela rätten.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 3 paprikor - gärna röd och gul
  • 1 zucchini
  • 2 rödlökar
  • 1 pkt sobanudlar - (250 g, t ex Reneé Voltaire)
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 msk ingefära - riven
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk sesamfrön
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 påse rucola - (80 g)
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Skölj, kärna ur och klyfta paprikorna. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skala och klyfta lökarna. Blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills de fått färg, ca 20 min.

  3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka nudlarna ca 6 min. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.

  4. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tillsammans med ingefära, soja, vinäger och sesamfrön i en skål.

  5. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn runt om i 1 msk olja i en stekpanna och häll sedan över marinaden. Låt puttra några minuter.

  6. Vänd ner nudlarna och woka tills allt blivit varmt. Vänd ihop med de rostade grönsa-kerna och rucolan strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!