Fräscha grönsaker och svamp wokas med äggnudlar. Äggen gör woken lite krämig och matig. Krydda med smakrika såser som ostronsås och fisksås.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 röd paprika
150 g shiitakesvamp
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
150 g broccoli
250 g äggnudlar
2 msk rapsolja
2 stora ägg
2,5 msk ostronsås
1 msk fisksås
1 tsk spansk peppar finhackad

Till servering

0,5 dl cashewnötter
1 msk torkade chiliflakes
1 citron i klyftor

Recept: Nudelwok

  1. Skala morötter, dela och Kärna ur paprikan. Skär grönsakerna och svampen i strimlor. Skala och strimla lök och vitlök. Lägg nudlarna i en skål. Häll kokande vatten över dem och låt ligga ca 4 min.
  2. Woka grönsaker och svamp i het panna. Tillsätt avrunna nudlar och äggen under kraftig omrörning. Smaka av med ostronsås, fisksås och peppar.
  3. Rosta nötterna i torr stekpanna 1-2 min. Krossa eller finhacka dem och blanda med chiliflakes.
  4. Servera woken med nötblandningen och citronklyftor.