00000

Vid tidsbrist: Använd färdigskalade räkor i lag.

För 4 personer

Ingredienser

Nudelsoppgryta med räkor

1 kilo räkor med skal
300 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 pak soi (200 g)
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 iter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
300 g nudlar
1 dl sweet chilisås

25 min

Nudelsoppgryta med räkor

 

1. Skala räkorna. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och skiva vitlöken. Ansa och strimla pak soi.

2. Fräs champinjoner och vitlök i olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt pak soi och fräs ca 1 minut. Krydda med salt.

3. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka upp. Lägg nudlarna i grytan och koka dem enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner räkorna och ringla över sweet chili. Servera genast.