Nudelsoppgryta med räkor

Vid tidsbrist: Använd färdigskalade räkor i lag.
Charlotte Jenkinson
Nudelsoppgryta med räkor
Nudelsoppgryta med räkor Foto: Ulrika Pousette

Nudelsoppgryta med räkor

  • 1 kg räkor - med skal
  • 300 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pak choi - (200 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g nudlar
  • 1 dl sweet chilisås

Gör så här

  1. Skala räkorna. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och skiva vitlöken. Ansa och strimla pak soi.

  2. Fräs champinjoner och vitlök i olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt pak soi och fräs ca 1 minut. Krydda med salt.

  3. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka upp. Lägg nudlarna i grytan och koka dem enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner räkorna och ringla över sweet chili. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!