Nudelsoppa med sesamstekt broccoli och tofu

Nudlar i god misobuljong blir extra proteinrikt med tärnad tofu. Tofu påminner om en fin äggstanning och passar bra till knapriga grönsaker. Med plättar till efterrätt blir middagen mer mättande.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g fullkornsnudlar
  • 250 g broccoli
  • 2 morötter
  • 8 dl vatten
  • 2 påsar instant miso - (Santa Maria)
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g tofu
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Fördela dem i 4 skålar. Skär broccolin i små buketter och förväll i lättsaltat vatten ca 2 min. Skala och skär morötter i strimlor.

  2. Koka upp 8 dl vatten och blanda med 2 påsar instant misosoppa. Smaka av med salt.

  3. Tärna tofun i cm-stora tärningar, fördela dem i skålarna.

  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Lägg i broccolin och häll på rapsolja och sesamolja. Fräs broccoli och morötter 2?3 min. Fördela grönsakerna i skålarna. Häll på buljongen.

Näringsinnehåll

Ca 380 kcal per portion, 11 g fett, 17 g protein, 48 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!