00000

Nudlar i god misobuljong blir extra proteinrikt med tärnad tofu. Tofu påminner om en fin äggstanning och passar bra till knapriga grönsaker. Med plättar till efterrätt blir middagen mer mättande.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g fullkornsnudlar
250 g broccoli
2 morötter
8 dl vatten
2 påsar instant miso (Santa Maria)
0,5 tsk salt
250 g tofu
1 msk sesamfrön
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja

Nudelsoppa med sesamstekt broccoli och tofu – gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Fördela dem i 4 skålar. Skär broccolin i små buketter och förväll i lättsaltat vatten ca 2 min. Skala och skär morötter i strimlor.
  2. Koka upp 8 dl vatten och blanda med 2 påsar instant misosoppa. Smaka av med salt.
  3. Tärna tofun i cm-stora tärningar, fördela dem i skålarna.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Lägg i broccolin och häll på rapsolja och sesamolja. Fräs broccoli och morötter 2?3 min. Fördela grönsakerna i skålarna. Häll på buljongen.

 

Näringsinnehåll

Ca 380 kcal per portion, 11 g fett, 17 g protein, 48 g kolhydrater