55555

Den här värmande nudelsoppan med sobanudlar, misobuljong, sallad och marinerat ägg och är en matig buljongsoppa. Lägg i de marinerade äggen precis före servering.

För 4 personer:

Ingredienser

2 salladslökar
1 romansallad, eller 2 gemsallad
2 msk wakamealger, sjögräs, dulsetång eller skuren kombualg
200 g sobanudlar
1 liter vatten
0,75 dl misopasta
1 msk äggmarinad, se recept
1 tsk chilipulver, eller shichimi togarashi
4 marinerade ägg, se recept

15 minuter

Nudelsoppa med misobuljong och marinerat ägg – gör så här:

  1. Strimla salladslök och sallad. Blötlägg algerna.
  2. Koka upp nudlarna i vattnet och låt koka till al dente enligt förpackningens anvisning. Smaksätt med misopasta och äggmarinad. Strö över chilipulver eller shichimi togarashi.
  3. Lägg salladslök och sallad i buljongen. Halvera de marinerade äggen och lägg på toppen. Servera genast.

Kökstipsen! Det går utmärkt att spara marinaden och använda den som smaksättning i andra buljonger eller som dressing.