Nudelsoppa med kyckling

Till soppan tar vi japanska udonnudlar. Vanliga äggnudlar går också bra fast de kokar snabbare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 msk persikobalsamico - Zeta
  • 1 msk soja - japansk
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 1 morot - (75 g)
  • 125 g udonnudlar
  • 75 g sockerbönor - och sockerärter
  • 50 g knipplök - eller salladslök
  • ev chili - färsk eller torkad finhackad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärning, honung, vinäger och soja.

  2. Skär kycklingköttet i bitar och skala och skiva moroten. Lägg ner det i buljongen samt nudlarna. Låt koka under lock ca 7 minuter.

  3. Ansa och dela bönorna och strimla löken. Lägg ner det och låt soppan koka ytterligare ca 1 minut. Servera med chili för den som vill ha mer hetta. Ca 440 kcal, 6 g fett, 60 g kolhydrater, 37 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!