00000

Till soppan tar vi japanska udonnudlar. Vanliga äggnudlar går också bra fast de kokar snabbare.

För 2 person(er)

Ingredienser

8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk honung, flytande
1 msk persikobalsamico, Zeta
1 msk soja, japansk
200 g kycklinglårfilé
1 morot, (75 g)
125 g udonnudlar
75 g sockerbönor, och sockerärter
50 g knipplök, eller salladslök
ev färsk eller torkad chili, finhackad

1. Koka upp vatten, buljongtärning, honung, vinäger och soja.
2. Skär kycklingköttet i bitar och skala och skiva moroten. Lägg ner det i buljongen samt nudlarna. Låt koka under lock ca 7 minuter.
3. Ansa och dela bönorna och strimla löken. Lägg ner det och låt soppan koka ytterligare ca 1 minut. Servera med chili för den som vill ha mer hetta.

Ca 440 kcal,
6 g fett,
60 g kolhydrater,
37 g protein