Nudelsoppa med grönkål, sockerbönor och silkestofu
Enkelt och gott recept på nudelsoppa. Gröna grönsaker innehåller mycket antioxidanter, fibrer och mineraler.
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 5 cm ingefära - finriven
- 3 grönsaksbuljongstärningar
- 1 lök - gul
- 100 g grönkål
- 350 g silkestofu
- 300 g äggnudlar
- 80 g sockerbönor
- 1 dl jordnötter - grovhackade
- rapsolja
Tillbehör
- 50 g bröd - per person
Gör så här
-
Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i 2 msk rapsolja i en kastrull. Häll på 2 liter vatten och lägg i grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka ca 5 min.
-
Skala och skär löken i tunna klyftor. Finstrima grönkålen.
-
Skär tofu i ca 2 x 2 cm stora bitar.
-
Lägg lök och nudlar i buljongen, koka ca 3 min. Tillsätt grönkål, tofu och sockerbönor. Sjud ca 1 minut tills allt blir varmt.
-
Servera med jordnötter och bröd.