Nudelsoppa med grönkål, sockerbönor och silkestofu

Enkelt och gott recept på nudelsoppa. Gröna grönsaker innehåller mycket antioxidanter, fibrer och mineraler.
Allt om Mat
Recept på nudelsoppa med grönkål
Recept på nudelsoppa med grönkål Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 cm ingefära - finriven
  • 3 grönsaksbuljongstärningar
  • 1 lök - gul
  • 100 g grönkål
  • 350 g silkestofu
  • 300 g äggnudlar
  • 80 g sockerbönor
  • 1 dl jordnötter - grovhackade
  • rapsolja

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i 2 msk rapsolja i en kastrull. Häll på 2 liter vatten och lägg i grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka ca 5 min.

  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Finstrima grönkålen.

  3. Skär tofu i ca 2 x 2 cm stora bitar.

  4. Lägg  lök och nudlar i buljongen, koka ca 3 min. Tillsätt grönkål, tofu och sockerbönor. Sjud ca 1 minut tills allt blir varmt.

  5. Servera med jordnötter och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!