55555

Enkelt och gott recept på nudelsoppa. Gröna grönsaker innehåller mycket antioxidanter, fibrer och mineraler.

För 4 personer

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
5 cm ingefära finriven
3 grönsaksbuljongtärningar
1 lök gul
100 g grönkål
350 g silkestofu
300 g äggnudlar
80 g sockerbönor
1 dl jordnötter grovhackade
rapsolja

Tillbehör

50 g bröd per person

20 min

Nudelsoppa med grönkål, sockerbönor och silkestofu – gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i 2 msk rapsolja i en kastrull. Häll på 2 liter vatten och lägg i grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka ca 5 min.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Finstrima grönkålen.
  3. Skär tofu i ca 2 x 2 cm stora bitar.
  4. Lägg  lök och nudlar i buljongen, koka ca 3 min. Tillsätt grönkål, tofu och sockerbönor. Sjud ca 1 minut tills allt blir varmt.
  5. Servera med jordnötter och bröd.
Fler recept med: Soppa, Vegetariskt