Nudelsallad med rostbiff

Saftig rostbiff i kryddig marinad smakar gott i den här nudelsalladen. Grilla köttet själv eller köp det i delikatessdisken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 175 g rostbiff - eller oxfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk smör
  • 0,5 pkt cocktailtomater

Salladssås

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk lime - färskpressad
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk jordnötsolja
  • 1 tsk råsocker

Sallad

  • 2 risnudlar - portioner (120 g)
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl korianderblad

Garnering

  • 0,5 lime - rivet skal av välborstad
  • 0,5 vattenkrasse - eller kryddkrasse kruka

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Stek det i smör 2–4 min. Skär köttet i bitar eller strimlor och halvera tomaterna. Blanda hälften av såsen med köttet och tomaterna.

  2. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.

  3. Skiva gurkan. Blanda nudlarna med gurkan och korianderbladen.

  4. Fördela salladen i skålar. Lägg på biff och tomater. Ringla över resten av såsen. Garnera med limeskal och vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!