Nudelsallad med rostbiff

00000

Saftig rostbiff i kryddig marinad smakar gott i den här nudelsalladen. Grilla köttet själv eller köp det i delikatessdisken.

För 2 person(er)

Ingredienser

175 g rostbiff, eller oxfilé
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk smör
0,5 pkt cocktailtomater

Salladssås:

2 msk japansk soja
2 msk färskpressad lime
1 msk vatten
1 tsk jordnötsolja
1 tsk råsocker

Sallad:

2 risnudlar, portioner (120 g)
0,5 gurka
0,5 dl korianderblad

Garnering:

0,5 lime, rivet skal av välborstad
0,5 vatten- el kryddkrasse, kruka

1. Salta och peppra köttet. Stek det i smör 2–4 min. Skär köttet i bitar eller strimlor och halvera tomaterna. Blanda hälften av såsen med köttet och tomaterna.
2. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.
3. Skiva gurkan. Blanda nudlarna med gurkan och korianderbladen.
4. Fördela salladen i skålar. Lägg på biff och tomater. Ringla över resten av såsen. Garnera med limeskal och vattenkrasse.