44444

Nudelsallad med anka, mango och ingefärsdressing är en mättande och god sallad. Russin- och nötblandning finns i olika varianter, välj din favorit.

För 4 personer:

Ingredienser

2 ankbröst, (à 300 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
200 g äggnudlar
1 mango
150 g sockerbönor, färska
2 salladslökar
50 g mangoldskott
50 g vattenkrasse

Dressing:

0,5 dl rapsolja
2 msk ingefära, riven
2 msk lime, pressad
2 msk soja, japansk
1 msk strösocker

Garnering:

0,5 dl russin- och nötblandning

30 minuter + 20 minuter i ugn

Nudelsallad med anka, mango och ingefärsdressing – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär ett rutmönster i skinnet på ankbrösten. Krydda dem runt om med salt och peppar. Stek dem först med skinnsidan ner i en stekpanna ca 4 min. Vänd och stek på köttsidan ca 4 min. Lägg ankbrösten i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 20 min. Ta ut och låt svalna.
  2. Dressing: Blanda alla ingredienser.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av. Blanda dem med hälften av dressingen.
  4. Skala, kärna ur och skär mangon i strimlor. Halvera sockerbönorna på längden. Ansa och strimla salladslöken.
  5. Skär ankbrösten i skivor. Blanda nudlarna med mango, sockerbönor, salladslök och mangoldskott. Lägg salladen på ett stort fat eller på tallrikar och toppa med anka och vattenkrasse. Strö över russin- och nötblandning och servera med resten av dressingen.