1. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp med en sax rakt ner i nudlarna för att få ca 5 cm långa bitar. Låt svalna.
2. Skala och skiva rödlöken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.
3. Häll hälften av oljan i en stor stekpanna och tillsätt rödlök. Stek ca 5 min tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök, pepparfrukt och sesamfrö. Stek hastigt ca 2 min. Tillsätt sesamolja, soja och limesaft. Låt svalna.
4. Blanda nudlar och sallad i en stor skål. Tillsätt resterande olivolja och den stekta lökblandningen. Blanda väl och servera.
Nudelsallad
Mjuka nudlar med krispig sallad är enkelt och gott även som huvudrätt med kött eller fisk till. Rätten kan lagas med glasnudlar eller risnudlar. Klipp dem i bitar – det underlättar vid servering.
För 4 person(er)
Ingredienser
150 g | ris- eller glasnudlar |
2 | rödlökar |
4 | vitlöksklyftor |
3 | röda spanska pepparfrukter |
4 msk | olivolja |
2 msk | sesamfrö |
1 tsk | sesamolja |
2 | lime, pressad saft |
4 msk | japansk soja |
0,5 | isbergssallad, huvud, strimlat |
1 | rosésallad, litet huvud, strimlat |
1 knippa | rucola |