Nubberöra

00000

Recept på nubberöra. Enkelt och gott och en klassiker med knäcke och gräddfil. 

För 6 personer:

Ingredienser

3 potatisar, (ca 200 g)
2 ägg
1 rödlök, liten
1 burk matjessill, (200 g)
2 msk gräslök, klippt
2 msk spad från matjessillen
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

knäckebröd
gräddfil

45 minuter

Nubberöra – gör så här:

  1. Koka potatisen och låt den kallna. Koka äggen och låt dem kallna.
  2. Skala och finhacka löken. Lägg den i kallt vatten ca 15 min.
  3. Låt sillen rinna av men spara spadet. Skär sillen i ca 5 mm stora bitar och lägg i en skål.
  4. Skala och skär potatisen smått. Skala och finhacka äggen. Häll av vattnet från löken.
  5. Blanda alltsammans med sillen i skålen. Vänd ner gräslök, spad och peppar. Ställ röran i kylen fram till servering.
  6. Servera nubberöran på små bitar knäckebröd. Toppa med gräddfil.
Fler recept med: Fisk, Övrigt