Nougattryffel med hasselnöt

Är tryffelsmeten för hård att rulla sedan den stått i kylen kan den stå framme i rumstemperatur ca 30 min först.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 100 g mjuk nougat
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 50 g hasselnötter
  • 100 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Hacka choklad och nougat och lägg i en skål. Smält i mikro eller över vattenbad.

  2. Koka upp grädde och honung. Häll över choklad och tryffel. Rör till en jämn tryffelsmet. Ställ i kylen över natten.

  3. Rulla kulor av smeten. Hacka nötterna. Smält mjölkchokladen i mikro eller över vattenbad. Rulla bollarna först i mjölkchoklad och sedan i nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!