3.43.43.43.43.4

Recept på semifreddo, en italiensk glasstyp - här med smak av nougat. Kanderade nötter finns att köpa i lösvikt i naturgodishyllan. Servera gärna med rabarberlagen som blir över, se recept på Aperol- och rabarberspritz.

För 4 personer:

Ingredienser

2 ägg
2 msk muskovadosocker, ljust
2,5 dl vispgrädde
3 dubbelnougat, (à 50 g)
1,5 dl kanderade nötter

25 minuter

Nougatsemifreddo – gör så här:

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fluffig, ej för fast.
  2. Vänd ner grädden i äggsmeten. Vänd till sist ner äggviteskummet.
  3. Hacka och smält 100 g nougat försiktigt i mikron. Hacka nötterna och blanda ner i smeten, spara lite till garnering. Ringla i nougaten. Vänd ihop allt försiktigt, nougaten ska vara lite ojämnt fördelad.
  4. Häll smeten i en form, ca 1 1/2 liter. Skiva resten av nougaten. Strö nougat och nötter över semifreddon. Ställ i frysen 4–6 timmar, tills den är fryst.
  5. Ta fram semifreddon ca 30 min före servering så att den hinner tina lite.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest