3.93.93.93.93.9

Nöttarteletter görs snabbt av färdig pajdeg. Pajdegen som blir över kan tryckas ihop och läggas i kyl eller frys tills nästa gång det ska bakas tarteletter.

För 4 personer:

Ingredienser

1 pajdeg, kyld (230 g)
75 g salta nötter, gärna olika sorter
0,5 dl kolasås
25 g smör, rumsvarmt

Garnering:

florsocker

Tillbehör:

vaniljglass

10 minuter + 15 minuter i ugn

Nöttarteletter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och ta ut 4 rundlar ur den med ett mått eller ett glas, ca 12 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda kolasås och smör. Tillsätt nötterna. Fördela nötblandningen på rundlarna och vik över degen runt om kanten, ca 2 cm.
  3. Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 15 min. Pudra över lite florsocker och servera tartletterna ljumma med glass.
Fler recept med: Fredagsmat