Nöttårta med limeyoghurt och bär

Det påstås att den nya trenden är Raw food, levande föda, vilket innebär att maten ska ätas rå. Nöttårtan ska inte gräddas utan ingredienserna mixas och trycks sedan ut i en form.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötter
  • 2 dl mandel
  • 1 dl pistaschnötter
  • 2 dl dadlar
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk kakao

Garnering

  • 3 dl grekisk yoghurt - eller turkisk
  • 1 lime - rivet skal av
  • 1 msk honung
  • 2 dl bär - eller frukt t ex vinbär och kiwi

Gör så här

  1. Blötlägg hasselnötterna i en skål ca 2 timmar. Mixa sedan alla ingredienser till en ganska grov smet. Tillsätt vatten. Smeten ska gå att trycka ut i formen.

  2. Tryck ut smeten ordenligt i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca 2 tim.

  3. Blanda yoghurt med honung och limeskal. Bred på ett tunt lager yoghurt på tårtan. Lägg på bären och frukt. Servera resten av yoghurten till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!