00000

Ett extra ägg i kakmixen får kakan att hålla ihop trots alla goda nötter som blandas i.

För 20 person(er)

Ingredienser

430 g pepparkaksmix
1 ägg
500 g nötter, blandade, (pinje, pistasch, cashew, valnöt, hasselnöt, mandel)
12 röda cocktailbär
50 g suckat, tärnad, syltad frukt

Nötstinn expresspepparkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröda en avlång 2-liters form.
  2. Blanda kakmixen enligt förpackningens anvisningar och vispa ner ett ägg.
  3. Rör ner nötter, coctailbär och suckat i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan 1 timme i nedre delen av ugnen. Täck med ett smörpapper mot slutet om kakan börjar bli för mörk.
  5. Servering: Skiva kakan tunt med en vass, tandad kniv. Ställ potkesen bredvid, så att den kan användas som pålägg på kakan.