Rulltårta kan varieras med en mängd olika goda fyllningar, missa till exempel inte vårt recept på kokos- och chokladrulle med limekräm eller vår underbara klassiska rulltårta med sylt!
Baka gott och glutenfritt – recept på nötrulltårta med färskost och bär
Recept på en underbar nötrulltårta med färskost och bär. Eftersom rulltårtan görs på potatismjöl är den glutenfri. Variera bären efter tillgång, t ex röda vinbär, hallon, björnbär och jordgubbar, skurna i mindre bitar.
Ingredienser
- 100 g hasselnötter
- 2 msk potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
Fyllning
- 200 g färskost - naturell
- 1 msk mjölk
- 2 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl blåbär
- 1,5 dl smultron
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°.
-
Mal nötterna i mandelkvarn och blanda med potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner nötterna. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
-
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på strösockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.