4.74.74.74.74.7

Recept på en underbar nötrulltårta med färskost och bär. Eftersom rulltårtan görs på potatismjöl är den glutenfri. Variera bären efter tillgång, t ex röda vinbär, hallon, björnbär och jordgubbar, skurna i mindre bitar.

För 12 bitar

Ingredienser

100 g hasselnötter
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1,5 dl strösocker

Fyllning:

200 g färskost, naturell
1 msk mjölk
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl blåbär
1,5 dl smultron

25 minuter + 5 minuter i ugn

Glutenfri rulltårta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Mal nötterna i mandelkvarn och blanda med potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner nötterna. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på strösockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.