Baka gott och glutenfritt – recept på nötrulltårta med färskost och bär

Recept på en underbar nötrulltårta med färskost och bär. Eftersom rulltårtan görs på potatismjöl är den glutenfri. Variera bären efter tillgång, t ex röda vinbär, hallon, björnbär och jordgubbar, skurna i mindre bitar.
Allt om Mat
Recept på nötrulltårta med färskost och bär – perfekt för dig som vill äta glutenfritt!
Recept på nötrulltårta med färskost och bär – perfekt för dig som vill äta glutenfritt! Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker

Fyllning

  • 200 g färskost - naturell
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl blåbär
  • 1,5 dl smultron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Mal nötterna i mandelkvarn och blanda med potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner nötterna. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på strösockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.

Rulltårta kan varieras med en mängd olika goda fyllningar, missa till exempel inte vårt recept på kokos- och chokladrulle med limekräm eller vår underbara klassiska rulltårta med sylt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!