Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad

Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad är en god söt och salt sallad. Vänd bitarna med fetaost i nöthack och stek dem i smör, servera direkt.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 g rödbetor - med fin blast
  • 1 msk olivolja - + 0,5 dl
  • 1 tsk flingsalt - + 0,5 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm
  • 1 rödlök
  • 200 g björnbär
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung - flytande

Nötpanerad fetaost

  • 300 g fetaost
  • 1 ägg
  • 50 g nötter - t ex hasselnötter, valnötter
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Ta till vara på de finaste bladen på rödbetsblasten och skölj dem. Koka betorna mjuka, ca 40 min. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.

  2. Fräs blasten hastigt i 1 msk olja. Strö på 1 tsk flingsalt och krydda med 1 krm peppar. Skala och skiva löken tunt.

  3. Nötpanerad fetaost: Vispa upp ägget. Hacka nötterna grovt. Skär osten i skivor och sedan i trekanter. Vänd dem först i ägg och sedan i nöthacket. Stek osten i smör 2–3 min på varje sida.

  4. Varva blast, betor, lök och björnbär på ett stort fat.

  5. Vispa ihop 1/2 dl olja, vinäger och honung, häll över. Strö på 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Toppa med osten. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!