55555

Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad är en god söt och salt sallad. Vänd bitarna med fetaost i nöthack och stek dem i smör, servera direkt.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g rödbetor, med fin blast
1 msk olivolja, + 0,5 dl
1 tsk flingsalt, + 0,5 tsk
1 krm svartpeppar, nymald, + 1 krm 
1 rödlök
200 g björnbär
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung, flytande

Nötpanerad fetaost:

300 g fetaost
1 ägg
50 g nötter, t ex hasselnötter, valnötter
2 msk smör

30 minuter + koktid

Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad – gör så här:

  1. Ta till vara på de finaste bladen på rödbetsblasten och skölj dem. Koka betorna mjuka, ca 40 min. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.
  2. Fräs blasten hastigt i 1 msk olja. Strö på 1 tsk flingsalt och krydda med 1 krm peppar. Skala och skiva löken tunt.
  3. Nötpanerad fetaost: Vispa upp ägget. Hacka nötterna grovt. Skär osten i skivor och sedan i trekanter. Vänd dem först i ägg och sedan i nöthacket. Stek osten i smör 2–3 min på varje sida.
  4. Varva blast, betor, lök och björnbär på ett stort fat.
  5. Vispa ihop 1/2 dl olja, vinäger och honung, häll över. Strö på 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Toppa med osten. Servera direkt.