00000

15 min + 15 min i ugn Chokladkakan har fått gott sällskap av kaffe och nötter. Smaka av med kaffepulver, det kan variera mycket i styrka beroende på kaffesort.

För 12 person(er)

Ingredienser

150 g mörk choklad
150 g smör
1 msk snabbkaffepulver
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
75 g nötter grovhackade, t ex valnötter, pistasch- och hasselnötter eller sötmandel

Glasyr

75 g mörk choklad
2 msk smör

Garnering

75 g nötter grovhackade

Tillbehör

1 pkt grädde lättvispad med rom eller konjak

Nötkladdkaka med mockasmak

1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen tillsammans med smör och snabbkaffepulver. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i mjöl, nötter och chokladblandning.
2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
3. Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret. Bred glasyren över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 2 timmar i kylskåpet, gärna över natten.
4. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med rom eller konjak.