Nötkladdkaka med mockasmak

15 min + 15 min i ugn Chokladkakan har fått gott sällskap av kaffe och nötter. Smaka av med kaffepulver, det kan variera mycket i styrka beroende på kaffesort.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad - mörk
  • 150 g smör
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 75 g nötter - grovhackade, t ex valnötter, pistasch- och hasselnötter eller sötmandel

Glasyr

  • 75 g mörk choklad - mörk
  • 2 msk smör

Garnering

  • 75 g nötter - grovhackade

Tillbehör

  • 1 pkt grädde - lättvispad med rom eller konjak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen tillsammans med smör och snabbkaffepulver. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i mjöl, nötter och chokladblandning.

  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.

  3. Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret. Bred glasyren över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 2 timmar i kylskåpet, gärna över natten.

  4. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med rom eller konjak.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!