Nötfärsburgare med dijonsenap och coleslaw

I den här burgaren möts Amerika och Frankrike i god kombination!
Allt om Mat

Nötfärsburgare

  • 600 g nötfärs
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Coleslaw

  • 1 vitkål - klyfta (100 g)
  • 1 - 2 morötter
  • 1 krm kumminfrön
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 12 cornichons
  • 2 tomater
  • 1 silverlök
  • 4 hamburgerbröd
  • mâchesallad

Gör så här

  1. Coleslaw: Ansa och strimla vitkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och grovriv morötterna. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur grönsakerna.

  2. Rosta kumminfröna i torr stekpanna. Mortla dem grovt.

  3. Blanda grönsakerna med kummin, yoghurt, majonnäs, vinäger, salt och peppar.

  4. Nötfärsburgare: Hacka kaprisen och blanda med färs, senap, ägg, salt och peppar.

  5. Skiva saltgurka, tomat och lök. Låt löken ligga i iskallt vatten 2-3 min för en mildare smak.

  6. Grilla burgarna 3-4 min på varje sida. Servera i bröden med coleslaw, sallad och grönsaker.

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!