Nötfärsburgare med ajvardressing

Både burgare och dressing är kryddade med den smakrika grönsaksröran ajvar relish.
Nötfärsburgare med ajvardressing
Nötfärsburgare med ajvardressing Foto: Lennart Weibull

Nötfärsburgare med ajvardressing

  • 500 g nötfärs
  • 0,5 dl ajvar relish - het
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Dressing

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl ajvar relish - het
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 4 pitabröd
  • 1 liten gul lök
  • 100 g mâchesallad

Gör så här

  1. Blanda färsen med ajvar, ägg och salt. Forma den till 4 stora burgare.

  2. Dressing: Blanda yoghurt och ajvar. Krydda med socker och salt.

  3. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i ringar. Ansa salladen.

  4. Genomstek burgarna i olja i en stekpanna, ca 4 min på varje sida. Lägg burgarna i pitabröden tillsammans med lök och sallad. Toppa med dressingen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!