1. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till små runda bullar, 2-3 per person.
2. Dillsås: Häll yoghurt, grädde och buljongtärning i en kastrull, värm och smaka av med socker, salt och peppar. Mixa såsen med mixerstav medan du häller i vinägern. Lägg i dillen och mixa lite till. (Såsen kan skära sig när du tillsätter vinägern. Det är ingen fara, den går nämligen ihop igen när du mixar den.)
3. Stek biffarna i smör 8-10 min.
4. Skala och klyfta löken. Snoppa sockerärterna. Ta bort kärnhuset ur gurkan, skala slarvigt med potatisskalare och skär den i sneda bitar.
5. Koka lök och sockerärter hastigt i saltat vatten. Lägg ner gurka precis på slutet, häll direkt i durkslag.
6. Mixa såsen riktigt skummig med mixerstav.
7. Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg på biffarna. Häll över den skummade såsen.
Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås
Servera kokt potatis till om du känner dig extra hungrig.
För 4 person(er)
Ingredienser
600 g | nötfärs |
1 | ägg |
1 dl | vatten |
1,5 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
1 msk | smör |
Dillsås:
1 dl | yoghurt, turkisk |
2,5 dl | matlagningsgrädde |
0,5 | grönsaksbuljongtärning |
1 msk | strösocker |
2 krm | salt |
1 krm | vitpeppar, nymald |
1 msk | vitvinsvinäger |
0,5 kruka | dill, hackad |
Tillbehör:
1 | gul lök |
150 g | sockerärter |
1 | gurka |