Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås

Servera kokt potatis till om du känner dig extra hungrig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Dillsås

  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 kruka dill - hackad

Tillbehör

  • 1 gul lök
  • 150 g sockerärter
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till små runda bullar, 2-3 per person.

  2. Dillsås: Häll yoghurt, grädde och buljongtärning i en kastrull, värm och smaka av med socker, salt och peppar. Mixa såsen med mixerstav medan du häller i vinägern. Lägg i dillen och mixa lite till. (Såsen kan skära sig när du tillsätter vinägern. Det är ingen fara, den går nämligen ihop igen när du mixar den.)

  3. Stek biffarna i smör 8-10 min.

  4. Skala och klyfta löken. Snoppa sockerärterna. Ta bort kärnhuset ur gurkan, skala slarvigt med potatisskalare och skär den i sneda bitar.

  5. Koka lök och sockerärter hastigt i saltat vatten. Lägg ner gurka precis på slutet, häll direkt i durkslag.

  6. Mixa såsen riktigt skummig med mixerstav.

  7. Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg på biffarna. Häll över den skummade såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!