Nötfärs på kikärtsbädd

15 min + 20 min i ugn

Nötfärs på kikärtsbädd

 

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Bryn nötfärsen i 0,5 msk olivolja. Lägg åt sidan.

3. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i små tärningar.  Fräs i panna med 1 msk olivolja ca 5 minuter, tills de blivit mjuka.

4. Rör ner tomatpuré, tomater, vatten, kalvfond, oregano, vitlök och till sist köttfärsen. Låt koka upp och småputtra ca 10 min. Krydda med 1,5 tsk salt och 3 krm svartpeppar.

5. Skölj kikärterna, låt rinna av och fördela dem i en ugnssäker form. Häll över grädden.

6. Fördela nötfärsblandningen över kikärterna och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 minuter, tills osten är gyllenbrun.

Recept från /LagaLätt