Nötchokladrutor 3.63.63.63.63.6(19) Låt rutorna kallna helt på galler innan du lägger dem i kakburken. Skriv ut För 30 kakor Ingredienser 100 g smör, eller margarin 1,5 dl strösocker 1 ägg 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1,25 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver Garnering: 1,5 dl nötkärnor 100 g sötmandel Nötchokladrutor – gör så här: Sätt ugnen på 200°. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 25 x 35 cm. Strö över grovt hackade nötter eller mandel och grädda genast mitt i ugnen ca 15 min. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm. Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Barn och familj, Jul, Kakor och bullar Vegetariskt Varm kålsallad 30 minuter + 30 minuter i ugn Kakor och bullar Saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp 15 minuter + 35 minuter i ugn Kakor och bullar Bakad ricotta–cheesecake med kokossnö och citrus– och ingefärskompott 30 minuter + 10 minuter i ugn + 1 timme i ugn Vegetariskt Minipajer med grönkål och västerbottensost 30 minuter + 1 timme i kyl + 20 minuter i ugn