Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt

Spara gärna buljongen som bollarna kokats i – använd som soppbas till exempelvis grönsakssoppa. Nötbollarna passar även bra som vegetariskt alternativ till julens köttbullar.

30 min

Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt

1. Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av.

2. Finhacka hasselnötterna, gärna i matberedare. Blanda nötterna med ost, mjöl, ägg och 3/4 tsk salt. Rulla till små bollar. Koka upp vatten och buljongtärningar och koka bollarna utan lock ca 3 min.

3. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.

4. Mosa potatisen med en potatisstöt tillsammans med ca 3 msk av buljongen som bollarna kokats i och 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt.

5. Stek bollarna i 1 msk smör så att de får fin färg, ca 2 min. Servera med potatisstomp, haricotsverts och lingonsylt.

Recept från