1. Grovhacka nötterna. Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och nötterna.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till fyrkantiga rullar, ca 30 cm långa och 3 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg dem i kylen ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i ca 2 cm breda skivor som läggs på plåtar med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna kallna på galler.
Nöt- och kolakakor
Blandade nötter finns att köpa av olika fabrikat bland snacksen i butiken.
För 70 st
Ingredienser
1 dl | nötter, blandade salta, t ex jordnötter, cashewnötter och pistagenötter |
75 g | smör |
0,5 dl | strösocker |
1 tsk | vaniljsocker |
1 msk | sirap, ljus |
1,5 dl | vetemjöl |
0,5 tsk | bakpulver |