Nöt- och frömix

Nöt- och frömix är ett saltsött tilltugg som passar perfekt till champagnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 200 g solrosfrön
  • 100 g pumpakärnor
  • 0,5 tsk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 påse m-kulor - med jordnötter (90 g)

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar spricka och svartna. Gnugga av skalet i en ren kökshandduk.

  2. Rosta solrosfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt pumpakärnorna och rosta ytterligare ca 2 min. Rör om under tiden.

  3. Ringla över olja och strö på saltet. Blanda i nötterna. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper och kallna.

  4. Blanda nötter och frön med russin och godis. Servera blandningen till champagnen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!