00000

Noribitar med fröer och torkad frukt ger snabb energi och är ett perfekt mellanmålssnacks.

För 20 bitar:

Ingredienser

1,5 dl solroskärnor
1,5 dl pumpafrön
12 aprikoser, torkade, gärna ekologiska
3 msk kokosolja, kallpressad
0,5 tsk ingefära, mald
0,5 tsk gurkmeja, mald
1 krm flingsalt

Till rullarna:

2 noriark

15 minuter + 30 minuter i kyl

Noribitar med fröer och torkad frukt – gör så här:

  1. Rosta solroskärnor och pumpafrön i en torr, het stekpanna tills de får en gyllene färg och börjar ”poppa”. Låt svalna.
  2. Smält kokosoljan. Mixa alla ingredienser till en ”bitig” smet. Rulla smeten till två rullar, lika långa som ett noriark.
  3. Klipp av ca 1/3 av varje noriark för att göra dem lite kortare. Stänk lite vatten runt om kanterna på noriarken. Lägg frörullarna längst med ena långsidan och rulla in den i noriarket. Ställ i kylen ca 30 min.
  4. Skär rullarna i munsbitar vid servering.
Fler recept med: Veganskt